Op onze website worden alleen functionele cookies gebruikt om de site optimaal te laten werken.

Angsten

Ervaringsverhaal
Nieuws & kennis
19
August 2022

Angsten

We kennen ze allemaal. Iedereen is bekend met angsten. Deze worden al overgeërfd vanuit de voorouders en ouders. Deze angsten komen voort uit overtuigingen. Ieder mens heeft als grootste angst uitgesloten te worden of niet goed genoeg te zijn. Dit zijn angsten die je tegenhouden om werkelijk te groeien en te bloeien. Datgene te doen waar jouw passie ligt.

Angsten horen bij het leven. Maar hoe meer je die angsten gaat wegduwen hoe groter ze gaan worden.
Dus ieder van ons heeft deze zelfde angsten in zich. En angst voor afwijzing staat gelijk aan doodsangst.

Ons diepste verlangen als baby is om gezien, gehoord en erkend te worden. Pas als dat er is hebben we bestaansrecht.
Hier kunnen blokkades zijn ontstaan al heel vroeg. Zelfs al prenataal. Dus voordat jij geboren bent. Bijv miskramen voor jouw geboorte die hierdoor al hechtingsproblemen kunnen geven vanuit angsten van de moeder om ook jou te verliezen.
Of problematische zwangerschappen of geboortes.
Of couveusekinderen die al vanaf het begin hebben moeten vechten om te overleven.

Vaak zijn dit ook vechters voor het leven. En vervolgens komt dat kind in deze grote wijde wereld. Het enige wat dit kind wil is een plek krijgen in het leven, in deze wereld en in het gezin van herkomst. Om die plek te garanderen zal een kind er alies aan doen om de goedkeuring, de liefde en de erkenning van de ouders te krijgen. Dat volmaakte kind gaat zich dus aanpassen aan de omgeving in ruil voor de waardering, de liefde en de erkenning. Ieder kind weet in de essentie dat het totaal afhankelijk is van zijn ouders. Dat betekend wil het niet afgewezen worden dan zal het zich moeten gedragen naar de normen en de waarden van de ouders. Doet een kind iets wat niet volgens de regels is en een kind ervaart die afwijzing. Dan ervaart een kind als het ware doodsangst. Diep van binnen weet een kind als er niet voor mij gezorgd word dan gaat het dood. Deze doodsangst gaat zich nestelen in onze cellen en celstructuur. Dat betekend dus dat die cellen zijn geprogrammeerd wat als ik afgewezen word dan sterf ik als het ware. Dit stamt nog vanuit de oertijd.

Dit bepaald dus enorm veel van ons gedrag en ons zijn. Dus ook ons geluk. Maar ook onze gezondheid.

Al deze angsten kunnen ons zo belemmeren.

Laat mij je helpen deze angsten te transformeren. Deze overtuigingen op te ruimen. Zodat je weer vanuit je echte potentieel kunt gaan leven.

Worden wie je bedoeld bent te zijn.
Leven vanuit passie.

Wil je weten of ik ook jouw klachten kan behandelen?

blog met Weetjes & verhalen

Andere verhalen en weetjes

Hoe zien mijn behandelingen eruit? En wat levert het je op? Hoeveel sessies zijn er nodig?

Mag ik samen met jou de puzzel van jouw leven weer compleet maken? Ontdek waarom het ontbrekende puzzelstukje zo belangrijk is.

Van hulpverlener naar ervaringsdeskundige tot natuurgeneeskundig therapeut. In 2015 veranderde mijn leven van de een op de andere dag doordat er borstkanker werd geconstateerd. Dit was het begin van een lange reis, die me veel inzichten en bewustwording heeft gebracht en wat me gevormd heeft tot therapeut.